Reitti: Vantaa-Kauhava-Rovaniemi

Lähtöaika: n. 10. aikaan aamupäivällä.

Elämäni ensimmäinen vaellusmatka. Tämän päivän osuus oli kohtuullinen siirtyminen Vantaalta Kauhavan kautta Rovaniemelle.

Ajoneuvon kunnon tarkistuksen jälkeen suuntasin ajoneuvoni kolmostielle ja rauhallinen vauhti päälle. Edessä oli tässä vaiheessa lähes 9 tuntia autossa istumista, joten kiire ei ollut. Matkani sai jo heti alkumasta synkkiä vivahteita, kun taivaalle kohosivat lähes mustat pilvet. Vettäkin roimi hetken aikaa. Pahin vesisade iski onneksi vasta Alavudella, joten matkan kesto ei onneksi kamalasti pidentynyt. Mutta olipahan myrsky, nelivedolla sai päästellä kun vettä oli tiellä yli sentti.

Kauhavalta kyytiin hyppäsi jäsen J. Peräkonttiin heiteltiin pari rinkkaa, ruokaa aikamoinen kasa sekä matkalaukullinen vaatteita. Siis minun vaatesäkin lisäksi. Olin nähtävästi varautunut liialla vaatemäärällä. No, ei ensikertalainen voi tietää. Edes sitä että toppatakkia ei tarvita elokuussa.

Nokka kohti pohjoista ja spotifysta musiikki päälle. Sekä tietty henkevät keskustelut J:n kanssa.

Matkalla pysähdyttiin pari kertaa hörppimään kaffet, muuten mentiin ilman pysähdyksiä. Yetin moottori taisi tykätä, ainakin jollakin tasolla. Perillä Rollossa oltiin iltakymmenen jälkeen. Yöpaikka saatiin jäsen J:n sisaren luona, josta vielä kerran mahtavan suuri kiitos. Illalla vielä ennen nukkumaanmenoa minun rinkkani pakkaus, joten aamulla päästäisiin suoraan matkaan.